پیشرفتی جدید در صنعت تولید باتری خودروهای الکتریکی
پیشرفتی جدید در صنعت تولید باتری خودروهای الکتریکی حاصل شده است که باعث کاهش مصرف لیتیوم در تولید باتری این نوع از خودروها میشود.
شرکت مایکروسافت با همراهی آزمایشگاه ملی شمالغرب اقیانوس آرام وزارت انرژی ایالات متحده (U.S. Department of Energy’s Pacific Northwest National Laboratory) اعلام کردهاند که: ممکن است ماده جدیدی را که در همکاری با هم کشف کردهاند بتواند مصرف لیتیوم در تولید باتری را تا حدود 70 درصد کاهش دهد.
به گزارش بیبیسی، محققان با استفاده از هوش مصنوعی و طبقهبندی و محدود کردن حدود 32 میلیون ماده معدنی بالقوه، به 18 عدد از آنها به عنوان نامزدهای اصلی رسیدهاند. دانشمندان با استفاده از این 18 ماده معدنی موفق به تولید اولیه این مدل از باتری شدهاند – یک الکترولیت حالت جامد که با اسم N2116 شناخته میشود. محققان توانستند با روشن کردن یک لامپ حبابی، این باتری را با موفقیت آزمایش کنند.
در حالی که خودروهای برقی نسبت به خودروهای احتراقسوز داخلی معمول سازگارتر با محیط زیست هستند، باتریهای لیتیوم یونی آنها دارای معایب زیست محیطی قابل توجهی میباشند – فرآیند استخراج لیتیوم تخریب عمدهای را در منابع آبی و خاکی ایجاد میکند.
این فرآیند منجر به آلودهشدن منابع آبی مجاور و همچنین ایجاد خطرات دیگر میشود. همه اینها برای استخراج فلزیست که یک منبع تجدیدپذیر نبوده و اگر جهان با سرعت فعلی خود به استخراج لیتیوم بپردازد در نهایت ممکن است به طور کامل ذخایر آن از دسترس خارج شود.
جام مقدس باتریها
برخی از باتریهای حالت جامد، بر خلاف باتریهای فعلی که از لیتیوم مایع یا ژل مانند استفاده میکنند، به دلیل پتانسیل بالای آنها برای تامین انرژی خودروهای الکتریکی با برد طولانی، زمان شارژ سریعتر و ریسک پایینتر به عنوان (جام مقدس باتریها، (اشاره به جام مقدس عیسی مسیح)) شناخته میشوند.
بدینترتیب، دانشمندان در سراسر جهان روی مدلی از یک باتری حالت جامد بادوام برای استفاده در خودروهای الکتریکی کار کردهاند، این پیشرفت جدید با کمک هوش مصنوعی مایکروسافت و وزارت انرژی آمریکا میتواند در نهایت همان باتری مورد نظر باشد.
علاوه بر باتریهای حالت جامد، بسیاری از دانشمندان در سراسر جهان در حال تلاش برای ساخت نوعی از باتریها هستند که نیاز به لیتیوم را به طور کلی از بین ببرد. نمونههایی از این موارد عبارتند از: باتریهای یونسدیم که در مقادیر انبوه در چین تولید میشود، و همچنین باتریهای ساخته شده از آلومینیوم، نمک، نیکل و سرامیک.
جهت مطالعه نسخه اصلی به این لینک مراجعه نمایید.
جهت مطالعه اخبار و مقالات قبلی ما به این لینک مراجعه نمائید.